Ученици с COVID-19 в още две училища в Плевен

06.10.2020 10:02

Ученици с COVID-19 са били установени в още две училища в Плевен. Децата са били контактни с родителите им, при които е доказана заразата. Става въпрос за по един ученик в две училища в областния център.

От днес двата класа, в които се обучават заразените ученици, ще бъдат поставени под 14-дневна карантина, каза д-р Атанас Гарев, директор на Регионална здравна инспекция – Плевен, но не посочи в кои училища са новозаразените деца. Така към днешна дата 4 са училищата в Плевен, където са регистрирани случаи на заразени с коронавирус ученици. Все още не е изтекла карантината на първите два класа от други две училища в Плевен, където също бяха установени ученици с COVID-19.

Последните случаи на коронавирусна инфекция в област Плевен, които бяха обявени днес на сайта на Единния информационен портал, са контактни на лицата, установени в петък. Не може да се говори за огнище на заразата, инфектираните лица са от различни семейства, уточни д-р Гарев. Към вчерашна дата в болница с коронавирус се лекуват 7 души като шестима са от област Плевен.

Прави впечатление, че хората се успокоиха, не се спазват мерките, често могат да се видят клиенти и без маски в магазините, коментира д-р Гарев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: