Регионален форум за бъдещето на труда в ерата на дигитализацията се проведе в Плевен

05.10.2020 16:57

Регионален дискусионен форум „Бъдещето на труда и предизвикателствата в ерата на дигитализацията“, организиран от КНСБ, се проведе днес в Плевен. Специално за форума пристигна президентът на Конфедерцията Пламен Димитров, който направи презентация за предизвикателствата пред трудовия пазар и заетостта в уловията на световна дигитализация.

Нужно е да се приложи национална програма за базови дигитални умения, която да стартира от 2021 г., посочи Димитров като добави, че тя трябва да обхване работещите в страната като общата й стойност по изчисления на синдикалната организация е 1 млрд. лв. По думите на лидера на КНСБ в у нас са нужни спешни решения, за да не се окаже, че България е в задния двор на ЕС по отношение на дигитализацията и трудовия пазар.

След форума се проведе тържествено заседание на Регионален съвет на КНСБ – Плевен по повод 30-ата годишнина от създаването на Конфедерацията. Бе представена на присъстващите и Националната благотворителна кампания на Синдиката „Не си сам“ в подкрепа на засегнатите от COVID – 19 синдикални членове от цялата страна.

Сред уважилите поканата на КНСБ днес бяха зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов, кметът на Плевен Георг Спартански, представители на различни институции, кметове на общини от областта, представители на бизнеса, синдикални членове.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: