В истински спортен празник се превърна Световният ден на ходенето в Плевен

04.10.2020 17:27
В истински спортен празник се превърна Световният ден на ходенето в Плевен. Събитието бе организирано от Община Плевен и Българска федерация „Спорт за всички“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
Направете снимки и клипове и ги споделете на Facebook страницата на Българска федерация „Спорт за всички” – БФСВ, или ги изпратете на имейл [email protected].
Стотици плевенчани от всички възрасти се включиха в днешната пешеходната разходка от началото на парк „Кайлъка“ до Бригадирската поляна и обратно. С много настроение преминаха откритите тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, акробатика, киокушинкай и фехтовка, организирани от плевенски спортни клубове, в които можеше да се включи всеки желаещ според възможностите си.
Стартът на пешеходния поход бе даден от кмета на Община Плевен Георг Спартански, който също бе сред участниците. Активно се включиха и състезатели и треньори от лекоатлетическите клубове. Сред най-малките участници бе група 3-годишни деца с родители и учители от ЦДГ „Чучулига“. В групата пешеходци бяха и гости на града от клубове в град Кула, Видинско, и град Нови Искър, както и домакините им от плевенския клуб „Спартакисти“.
Със Световния ден на ходенето се популяризират системните занимания с физическа активност и спорт, тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Всички направени снимки и клипове от събитието можете да споделите на Facebook страницата на Българска федерация „Спорт за всички” – БФСВ, или да изпратите на имейл [email protected]
Изпратените материали ще бъдат събрани в общ видеоклип, показващ участниците в Световния ден на ходенето от цяла България.
Снимки и информация: Община Плевен, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: