Голям интерес към първото издание на „Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020“ – снимки

03.10.2020 17:50

Днес на площад „Възраждане“ се проведе първото издание на масовото спортно мероприятие „Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020“. То бе открито от кмета на Плевен Георг Спартански.
В зависимост от възрастта си, множеството записали се участници пробягаха една, две или три обиколки на Параклис мавзолей „Свети Георги Победоносец“. Атракция стана и масовият крос с дължина 3 километра без възрастови ограничения. За участниците и гостите имаше забавни игри и томбола с награди. В музикалната програма участваха състави от Центъра за работа с деца – Мажоретен състав с ръководител Цветелина Стойчева, и Танцов състав „Нашенчета“ с художествен ръководител Огнян Летов.

Мисията на събитието е да приобщи деца и възрастни хора с увреждания, да промени широките обществени нагласи към тях и да покаже, че активният и пълноценен социален живот може да бъде достъпен за всеки. Лица на събитието са ултрамаратонецът и треньор Краси Георгиев и влогърката Криси Колева от “Вкъщи с Криси”. Двамата имат кауза да споделят за ползите от активния начин на живот, здравословното хранене и многообразието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: