В община Гулянци отбелязаха Международния ден на възрастните хора

02.10.2020 13:42
На 1 октомври пенсионерските клубове от община Гулянци отбелязаха Международния ден на възрастните хора. Общинската организация се съобрази с епидемичната обстановка и не проведе обичайните за този ден големи тържества, а почете празника в по-тесен кръг – спазвайки мерките, информират от Пресцентъра на местната управа.
Кметът на общината Лъчезар Яков поздрави възрастните хора с думите: „Това е чудесен повод да Ви засвидетелстваме своето уважение и обич, да покажем, че сме ангажирани с проблемите и трудностите, които Ви поднася ежедневието и да изкажем своята признателност за мъдростта, усърдието и грижата, с които сте градили настоящето ни.
Високо ценя приноса Ви за развитието на културния и обществен живот на община Гулянци…”.
Поздравът беше придружен и от подарък – парична сума за всеки клуб, с която да подпомогнат дейността си.
Празникът на 1 октомври за ПК „Дълголетие” с. Загражден беше двоен, защото тази година вокалната група чества 20 години от създаването си. Председателят Евгения Попова, ръководството и членовете организираха вълнуващо тържество на открито в лятната градина. Емоцията с тях споделиха общински съветници, представители на общината и кметството. Рождениците получиха почетни грамоти за принос и подаръци от своите гости. Вокална група „Жива вода” с ръководител и съпровод – Иван Минков изнесе кратка музикална програма с любимите песни от репертоара си, с които е печелила десетки отличия и награди във фестивали и събори за народни, стари градски и църковни изпълнители. Клуб „Дълголетие” благодари специално на Общинския съвет, кмета на общината и администрацията, кметството и на всички ангажирани с дейността на клуба и групата през годините.
Снимки: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: