Ден на възрастните хора в село Малчика

01.10.2020 13:22

Международният ден на възрастните хора – 1-и октомври, ни дава повод отново да насочим внимание към едни от най-уязвимите хора. Особено днес, в пандемичната ситуация, породена от Ковид-19.
В тази ситуация, полагаща на изпитание основните човешки ценности, настоятелстгвото на НЧ”Пробуда – 1928” с.Малчика реши да бъдат посетени и поздравени по повод Международния ден на възрасгните хора – 1 октомври, всички възрастни хора от селото над 90 годишна възраст.


Те получиха поздравителни адреси и малки сувенири изработени в читалището, но най-важното за всички тях беше вниманието, което им се оказваше.
За мен беше истинско удоволствие да изразя от името на читалището и от мое име нашето преклонение пред тях и възхищение към всичко това, което са постигнали в личен план, за семействата си и за всички нас като общност.
Старостта е естествена част от живота на всеки един човек. Това е възраст, на която човек има много какво да даде на околните – опит, знания, мъдрост, уроци на търпение и толерантност. Затова още веднъж им желаем най-доброто, което заслужават – здраве, достоен живот и уважение!

Текст и снимка: В. Йорданова – секретар на читалището

#тагове:

НАЙ-НОВИ: