Спецоперация срещу разпространението на наркотици се проведе в община Червен бряг

01.10.2020 13:06

На 30 септември 2020 година на територията на община Червен бряг е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

За времето от 07.00 часа до 11.00 часа са проведени процесуално-следсвени действия – претърсване и изземване в частен дом в село Сухаче, обитаван от 50-годишна. В стая на жилището в печка на твърдо гориво е намерен и иззет станиолов лист съдържащ суха, зелена тревиста маса, с размери 16 x14 см. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престпление по чл.354 „а“, ал.3 във връзка с ал.1 от НК.
В хода на същата операция е извършена проверка на друг адрес в село Лепица. В имота на 29-годишен е установена кутия с размери 8×8 см. съдържаща съцветия от суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществото е “марихуана“. Наркотикът е предаден с протокол за доброволно предаване. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 във връзка с ал.1 от НК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: