“Заедно в час” търси мотивирани кандидати за учители от областите Плевен и Ловеч

01.10.2020 13:08

Одобрените кандидати за програма “Нов път в преподаването” минават през сериозна подготовка и ще могат да избират от позиции в 20 региона на страната.


Фондация “Заедно в час” започна приема на кандидатури за участници в програмата си “Нов път в преподаването” за професионално и лидерско развитие. Програмата вече 10 години обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери да работят като учители. През последната година имаше рекорден интерес към програмата с близо 3000 кандидати.
До 25 ноември 2020 г. желаещите от областите Плевен и Ловеч могат да кандидатстват на сайта на организацията – zaednovchas.bg. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2021 г. и силна мотивация за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа. Кандидатите трябва да имат готовност за работа като учители на пълен работен ден за период от две години.
През следващата година участниците в програма “Нов път в преподаването” ще могат да работят в училища партньори в 20 области, сред които и Плевен и Ловеч. Възможните работни позиции зависят от наличните позиции в училищата партньори и профила на участниците в програмата.
КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА
“Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на на “Заедно в час”. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства.
Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с ученика в центъра на учебния процес и стъпва на доказали се образователни модели, както и на базата на 10-годишния опит на организацията.
От тази година специално внимание в предварителната подготовка е отделено и за ефективно преподаване при дистанционна форма на обучение, за да отговори максимално на нуждите на училищата във връзка с епидемията от коронавирус.
Програмата е отличена като „Най-добра програма за кариерно развитие“ и „Най-добра обучителна програма“ в конкурса „Работодател на годината 2018“ на форума „Кариера в България – Защо не?“. Одобрена е официално и от Министерството на образованието и науката. Повече информация кандидатите могат да намерят на zaednovchas.bg.
СЕРИОЗЕН ПОДБОР НА УЧАСТНИЦИТЕ
За да станат част от програма “Нов път в преподаването”, кандидатите преминават през сериозен тристепенен процес на подбор, който включва попълване на подробен опознавателен формуляр, задълбочени интервюта и център за оценяване. През тази година всички три етапа ще се осъществяват изцяло онлайн с оглед на безопасността на кандидатите и екипа на организацията. Онлайн подборът е изпробван през годините с много кандидати от чужбина и позволява още по-лесно на хора от отдалечени места да кандидатстват за програмата.
„ЗАЕДНО В ЧАС“ В ПЛЕВЕН И ЛОВЕЧ
“Заедно в час” работи в област Ловеч от 2013 г., а в Плевенско от 2017 г. 11 учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” преподават в двете области от началото на новата учебна година. Те работят в осем училища партньори на организацията в Луковит, Дерманци и Румянцево (обл. Ловеч) и Плевен, Бохот, Крушовене, Ясен и Търнене (обл. Плевен). В двете области продължават да преподават още десет от възпитаниците на програмата от предишни випуски в различни населени места. Дългогодишен партньор на организацията в района на Луковит е „Титан Златна Панега Цимент“ АД.
„Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.
През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от тези учители продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.
През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик.
“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави по целия свят.

За допълнителна информация:
Павлина Радославова,
сътрудник „Маркетинг и комуникации“ в „Заедно в час“
email: [email protected] / [email protected]
тел.: 0885356075

#тагове:

НАЙ-НОВИ: