Концерт с уникални изпълнители ще се състои в Горни Дъбник, вход свободен

28.09.2020 11:31

На 03 октомври 2020 г. (събота) от 18 часа в Народно читалище „Просвета 1903“, с. Горни Дъбник ще имате възможността да се насладите на неповторимия глас на Нели Андреева, ще усетите пулса на талантливия барабанист Емил Тасев, а изяществото на цигулката ще бъде представено от виртуоза Ивайло Данаилов. Концертът ще бъде част от големия спектакъл „Нашето време“, който отправя послание и паралел между историята и съвремието.

Надежда и Марио

Причината концертът да се случи в с. Горни Дъбник е желанието на организаторите на „Нашето време“- Марио Георгиев и Надежда Шопова да зарадват жителите на селото. Преди месеци, дарявайки книги на местната библиотека, Марио и Надежда останали очаровани и вдъхновени от духа, интереса и жаждата за културни събития сред хората там. „Решихме да опитаме да ги зарадваме поне за вечер- споделя Марио- Много добре знаем какво е положението в момента не само в България, но и в света и за това направихме „вход свободен“- нека повече хора иамт възможността да дойдат и се насладят на този концерт“.

А участниците в него наистина си заслужава да се видят:

Певицата Нели Андреева е сред младите наследници на родопските песни, притежава очарователен глас и е първа солистка в ансамбъл „Филип Кутев“ Нели е част от проектите на множество популярни европейски и световни композитори.

Барабанистът Емил Тасев е бил част от Биг бенда на Вили Казасян. Кариерата му включва участие в легендарните групи Епизод, Подуене блус Бенд и Акага. Автор е на книгата Пулсът на барабаниста.

Виртуозът Ивайло Данаилов е част от Симфоничния оркестър на Българско национално радио (БНР) и Камерен оркестър „Софийски солисти“. Концертира из цял свят с различни формации.

Освен изпълненията на живо, емблематичните артисти имат за цел да създадат в публиката траен интерес към музиката чрез представянето й по достъпен и атрактивен начин.

На читалището ще бъдат дарени учебни цигулки и падове за упражнения като мотивация за продължаващото развитие на проявилите интерес към музиката.

Нека споделим една музикална, образователна и много искрена вечер заедно!

Вход свободен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: