“Вълшебни звуци“ от село Победа с лауреатско звание от световен шампионат по фолклор

24.09.2020 14:27

Юбилейният Х брой на Световния шампионат по фолклор “World folk“ 2020  се проведе от 15 до 22 септември виртуално. Това се наложи в резултат на пандемичната обстановка в целия свят и в отговор на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. В тази връзка Европейската асоциация на фолклорните фестивали партньор на ЮНЕСКО, предложи нова платформа за изява и творчески контакти. С тази нова форма на общуване преодоляхме изолацията и приехме  предизвикателство, защото фолклорът винаги е бил, е и ще бъде споделено познанието. В надпреварата се включиха ансамбли, формации, групи и индивидуални изпълнители от 12 държави.

Женска фолклорна група „Вълшебни звуци” при ЧН „Зора – 1990г.“ село Победа, общ.Долна Митрополия, с ръководител Надка Томова, се включи в онлайн изданието и стана част от  виртуалната надпревара.

Екипът на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ, (ICH) партньор на ЮНЕСКО, приветства всички носители на фолклорните изкуства.

Един от ШАМПИОНИТЕ е: Женска фолклорна група „Вълшебни звуци“, село Победа (България).

Удостоява се със званието ЛАУРЕАТ II степен за изпълнение на народни песни, Специална награда на журито за визия и Диплом за участие в онлайн изданието на X Световен шампионат по фолклор “WorldFolk” 2020година.

Колективът на НЧ” Зора-1990г.” с Председател Даринка Николова, благодари на Журиращата комисия към ЕАФФ за високите отличия, Галя Асенова –  водеща на предаването „От Българско, по-Българско” по телевизия СКАТ, за безвъзмездно използвания видеозапис с акомпанимент на оркестър „Цветница”, както и на всички приятели във Фейсбук, които дадоха своя глас и ни пожелаха успех.

Въпреки трудното време, нека останем силни и мотивирани в името на ФОЛКЛОРА!

Информация и снимки: НЧ „Зора-1990г.” – село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: