Дружеството на писателите и Народно Читалище „Родолюбие-2018“ отбелязаха съвместно Деня на независимостта

23.09.2020 8:45

По повод Деня на независимостта на 22 септември във Възрожденски комплекс в Плевен се проведе съвместно мероприятие на Дружеството на писателите и Народно Читалище „Родолюбие-2018“ под надслов „Днес е ден велик за нази“. Събитието уважи народният представител от ВМРО д-р Калин Поповски.


В програмата взеха участие ученици при НУ „Христо Ботев“ – Плевен с изпълнение на патриотични песни включващи „Хубава си моя горо“, „Една българска роза“ както и „Моя страна, моя България“. Проведе се и награждаване в ученическия конкурс за рисунка, посветена на Деня на независимостта. За победител бе избран единодушно Йордан Гъдулков – ученик от VII а клас на ОУ „Д-р Петър Берон“ с неговия графичен портрет на цар Фердинанд I Български. Грамотата и наградата, включваща помагала за рисуване, както и патриотичната стихосбирка „Време съдбовно“, лично надписана от автора, връчи зам-областният управител на града Татяна Божинова. Стихосбирка, лично от автора Боян Горанов, получи и директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов за попълване на библиотечният фонд на училището.
Литературното четене се проведе изцяло в духа на патриотичния празник. Прозвучаха подбрани творби на плевенски автори, между които Боян Горанов, Велина Ценкова, Илко Иларионов, Людмила Стоянова, Атанас Славчев, Люлин Занов. Председателят на дружеството на писателите Албена Декова закри програмата с покана към присъстващите за представяне на новата книга на поета и драматург Илко Иларионов в зала „Катя Попова“ от 17:30ч на 29.09.2020.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: