Директорът на Топлофикация Плевен с равносметка за развитието на дружеството в последните години

23.09.2020 14:55

– Как оценявате работата си, откакто сте директор? Осъществили ли сте някакви по-сериозни инвестиции по Вашите съоръжения?

– Аз съм на длъжността изпълнителен директор на Топлофикация Плевен от есента на 2015 година. За 5 години свършихме много работа с колегите. С общи усилия направихме много за развитието на дружеството и въведохме много новости.
От 2016 година в Топлофикация Плевен бяха осъществени множество ремонти по основното оборудване, както най-големите са свързани с ремонта на газовата турбина и колел утилизатора. Всички дейности са извършени качествено и във възможно най-кратки срокове. Ниската аварийност на основните и спомогтелни съоръжения, собственост на Топлофикация Плевен са доказателство за надеждността им и адекватната им поддръжка.

– А персонала? Какви основни цели им поставяте и за какво следите най-зорко при оценка на работата им?

– Специалистите на Топлофикация Плевен старателно работят, за да изпълняваме основното ни задължение към плевенчани. Всички влагаме огромни усилия, за да осигуряваме на клиентите надеждни услуги с отлично качество.

От ръководството обръщаме сериозно внимание на качествената работа на персонала. Важно е всяко звено в предприятието, както поддръжката на съоръженията, така и организирането на производството и планирането на режимите на работа. Стремим се да постигнем баланс между всички звена, който да ни позволява да работим в най-ефективния режим.

– Как успявате да постигнете добър баланс при управлението и разпределението на задачите на персонала, на Топлофикация Плевен?

– Както акцентирах по-рано, за нас приоритетно е да организираме дейността на персонала по най-оптималния начин. Това се случва чрез ясно и точно определяне на техните задачи и цели. За нас е много важно да проследяваме резултатите от изпълнените цели от всеки служител и работник. По този начин успяваме да обърнем внимание, когато възникнат грешки, и с общи усилия и много работа се стараем да преодолеем слабостите.

– А проверките на РИОСВ? Констатирани ли са проблеми през годините, в които сте директор?

– Не, няма констатирани нередности и нарушения в работата на Дружеството. Резултатите след посещенията на територията на Топлофикация Плевен винаги са потвърждавали, че съвестно спазваме законите и наредбите, както и препоръките им. Мисля, че Топлофикация Плевен може да бъде сочена като добър пример.

– За финал. Върху какво сте се фокусирали в момента? Имате ли нови проекти?

– Усилено работим по изпълнение на последния ни проект. Инвестираме в нова когенерация. Наскоро пристигна оборудването и в момента се осъществяват проектни работи, подготвят се също строителните и монтажни дейности на новото съоръжение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: