С тържествена церемония ще бъде открит третият Лайънс клуб в града – Лайънс клуб Плевен Мизия

23.09.2020 8:55

25 плевенчани, обединени от идеята на Лайънс движението, ще положат клетва да служат на благородните му идеи и да работят в полза на обществото в новия, трети Лайънс клуб в града – Лайънс клуб Плевен Мизия.
Тържествената церемония по основаването на новия клуб ще се състои на 25 септември в Парк – хотел Кайлъка в гр. Плевен.
Кръстник и наставник на клуба е Лайънс клуб София „Св.Иван Рилски“, с настоящ президент Николай Божилов.
Всеки от членовете ще положи подпис на официалната Харта, удостоверяваща принадлежност към Лайънс Интернешънъл, пред Президента на Лайънс клуб зона България и всички присъстващи гости.
Президент на новоучредения клуб е Галина Станимирова.
Гости на събитието са президенти на Лайънс клубове в страната, приятели на Лайънс движението, културни дейци и представители на плевенската общественост.
При учредяването на клуба ще бъде обявена и първата голяма кауза, зад която ще застанат новоприетите членове в голямото семейство на Лайънс клубовете, а именно „Живей активно чрез спорт“ за изграждане на мултифункционална спортна площадка за обществено ползване и игрище за тенис на маса в двора на НУ „Патриарх Евтимий“ гр. Плевен. Чрез търг и томбола ще бъдат събрани средства в нейна подкрепа. Лица на кампанията са световния шампион по бокс Детелин Далаклиев и медалистката от световно и европейско първенство по олимпийско карате Ивет Горанова, които също ще присъстват на събитието.

LIONS INTERNATIONAL – НАД 100 ГОДИНИ ХУМАНИТАРНИ ДЕЙНОСТИ
1,4 млн Lions членове по света в 47 000 Lions клуба в над 200 страни и региони
Мисия: Да вдъхновява доброволци за дейности в полза на своите общности, да организира и подкрепя хуманитарни дейности, да опазва мира и насърчава разбирателството чрез Lions клубовете по света.
Визия: Да бъде глобален лидер в хуманитарните и благотворителни дейности в полза на обществото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: