Живота през социализма ни припомни РИМ – Плевен в „Нощ в музея“ – фотогалерия

23.09.2020 9:22

„45 години – минало или съвремие“ бе мотото на тазгодишното издание на инициативата „Нощ в музея“, която събра стотици посетители на 22 септември в Регионален исторически музей – Плевен.
Началото на „Нощ в музея“ бе дадено в 19 часа с откриване на изложба от кмета на Плевен Георг Спартански и директора на културната институция Володя Попов.


Любопитните погледи на посетителите събраха предметите от бита на българите в периода от 40-те до 90-те години като детски играчки и обзавеждане за детска стая, телевизор „Опера“, радио, училищни пособия, плажни пособия, вълнен бански дори и други. В двора на музея плевенчани можеха да се докоснат до ретро автомобили и мотори, да видят лозунги, характерни за манифестациите през социализма.
“Нощ в музея“ включваше и театрално-музикален спектакъл с участието на Общински хор“Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, мажоретен състав с р-л Надя Тодорова и Ученически гвардейски духов оркестър с диригент Красимир Янкулов при СУ „Иван Вазов“ – Плевен. Режисьор на спектакъла бе Димо Дешев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: