Две плевенчанки с множествена склероза сбъднаха своя мечта благодарение на добри хора

18.09.2020 14:24

Да сбъднеш мечтата си и да видиш морето, да се потопиш в него, да усетиш бриза, да чуеш чайките, да докоснеш пясъка….. Именно този шанс са имали Теодора Димитрова и Симона Цветанова – майка и дъщеря, и двете болни от множествена склероза. Своята мечта те сбъдват благодарение на Силвия Радулова и нейни приятели.

Буквално преди броени дни Силвия решава чрез страницата си във фейсбук, където е последвана от близо 100 000 души, да обяви инициативата Сбъдване на мечти на хората. Тя е обърната към хора, попаднали в трудни житейски ситуации, хора на ръба на  възможностите си, хора, които наистина се нуждаят от подаване на ръка. Идеята на Силвия, която е художник – карикатурист, е да помогне в осъществяването на мечти на хора, които наистина се нуждаят от подкрепа.

Първи с нея се свързват Теди и Симона. Трите се познават вече и Силвия знае в какво положение са майката и дъщерята. Затова веднага пристъпва към сбъдване на първата им мечта – да видят морето. За някои това е толкова банално, но за двете жени в инвалидни колички е труднодостижимо. Силвия се обръща за помощ към своя добър приятел Димитър Страхилов, който е управител на хотел в Слънчев бряг – нощувките са осигурени. От друг приятел вземат автомобил, с който да стигнат до морето, а Борис Папазов е до Силвия по време пътуването и да помага при нужда.

Макар и само за два дни Теди и Сузанка /Симона/ се докосват до морето, сбъдват своята мечта…..

Обичам да помагам на хората, да ги правя щастливи, споделя Силвия. Незабравимите моменти от престоя край морето ще бъдат събрани във видео, което ще бъде публикувано във фейсбук страницата на Силвия. Искам повече хора да видят как помагаме и който има възможност да се включи, добавя тя. И ще има нужда от още феи-помощници, тъй като трябва да сбъдне още две мечти на плевенчанките. Сузанка иска да лети със самолет до някоя държава в Европа, освен това семейството се нуждае от ремонт на кухнята, за да стане по-удобна.

За жалост, казва Силвия, започнаха да ме търсят хора, които не смятам, че имат нужда някой да им помага. Ако си здрав, винаги можеш да сбъднеш своя мечта, нали? Аз искам да помагам на хора, които наистина се нуждаят от подкрепа, борят се с живота, но не се отказват да мечатаят, казва още Силвия.

Ако искате да се свържете със Силвия, за да й помогнете тя да реализира идеята си, може да го направите чрез страницата й във фейсбук – ТУК или на имейл: [email protected].

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: