В СУ „Христо Смирненски“ – Гулянци бе отбелязан празникът на Св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и София

18.09.2020 15:39

На 17.09.2020г. в двора на СУ „Христо Смирненски“ –гр. Гулянци бе отбелязан празникът на Св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Събитието е част от инициативите за преодоляване на негативните стереотипи, включени в дейностите по проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Гулянци – шанс, толерантност и успех” – BG05M9OP001-2.018-0003-C01. Празничният концерт беше открит от Емилия Петрушева– директор на СУ „Хр. Смирненски“.

Денят на добродетелите събра деца и възрастни от всички етноси, за да покаже, че вярата, надеждата и любовта остават непреходни и вечни ценности, независими от религиозни убеждения, пол и възраст.

В празничната програма участваха индивидуални изпълнители и танцови формации при училището, които създадоха много настроение на публиката. Анастасия Милушева и Камен Крумов разказаха за традициите и легендите. Песни и  танци изпълниха двора на училището с настроение и радост. Част от изпълнителите бяха Летисия Емилова, Денислав Славков, Николай Маринов, Наско Димитров, Антония Калинова, Александра Краева, Кристияна Аспарухова, Преслава Станойкова, София Димитрова, Деница Валериева, Надя Краева, Ростислава Цвяткова, Траяна Атанасова др.Иван Тодоров поздрави аудиторията с любими естрадни песни. Младият талант Стефан Стефанов на 11 години, ученик от НУИ „Панайот Пипков“ – гр. Плевен, закри празничното събитие с топлите звуци на българската гайда.

Концертът напомни, че тези добродетели стоят в основата на толерантността и добротворчеството –  вярата, която  дава на всеки сили да продължи напред, надеждата, която показва на човек, че все пак има път напред и любовта, която в своята многоизмерност се е превърнала в единствената истина, изграждаща живота.

Председателят на СНЦ „ВиаХуманика” Анита Хинова  поздрави присъстващите с празника и припомни посланието на апостол Павел към Коринтяните: „Любовта е дълготърпелива, пълна с доброта, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не търси своята изгода, не се дразни, не е злопаметна, не се радва на несправедливостта, а се радва на правдата,  всичко прощава, на всичко се доверява, на всичко се надява, всичко претърпява.“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: