Започна набиране на преброители и контрольори в община Искър за Преброяване 2021

17.09.2020 14:13
Във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г. временната Общинска преброителна комисия – Искър обявява процедура по набиране и подбор на регистратори.
В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление (по образец), придружено от автобиография (по образец), копие от диплома за завършено образование, документ, удостоверяващ IBAN, и цветна снимка на фотохартия с размери 3.0 х 3.8 см в Центъра за административно обслужване на Община Искър, ул. „Георги Димитров” № 38, съгласно приложенията.
Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени и от сайта на Преброяване`2021 на Националния статистически институт или на сайта на Община Искър на следния линк – https://iskarbg.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-2021%d0%b3/.
Задължителни изисквания за кандидатите за преброители и контрольори са:
• да са навършили 18 години, да имат минимум средно образование;
• да не са осъждани или поставени под запрещение.
Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък.
Общинската преброителна комисия на гр. Искър информира кандидатите за преброители и контрольори, че от тях се очаква да извършат голяма по обем и отговорна работа в определения от закона срок.
Заплащането на труда им ще бъде директно обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: