Екопоход организира днес Община Плевен

22.09.2020 7:41

Община Плевен ще се включи в Седмицата на мобилността с екопоход  под наслов „Избери как да се придвижиш”. Инициативата е посветена на екологичното придвижване в града и насърчаване на здравословния начин на живо и ще се проведе днес в Европейския ден без автомобили.

С проявата Плевен приема предизвикателството да се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, подкрепен от Националното сдружение на общините в България, за финансиране от 20 хиляди лева за спортна база. Включете се като участници или зрители, за да докажем, че всички заедно можем да спечелим!, призовават от Община Плевен.

Очакваме Ви на 22 септември от 17.00 часа пред читалище „Съгласие 1869” с велосипеди, тротинетки, пени бордове, ролери, ховър бордове и всички други екологични средства за движение в градска среда, за да се включите в екопохода „Избери как да се придвижиш” по велоалеята до Моста в началото на парк „Кайлъка”. За желаещите да участват в събитието пеша е предвидена пешеходна разходка по ул. „Васил Левски” – една от най-дългите пешеходни улици у нас. Сборен пункт – началото на Старата главна улица /ул. „Васил Левски”/ в 17.00 часа, финалът е на централния площад „Възраждане”. За децата с велосипеди и тротинетки ще бъдат дадени отделни стартове от пеещия фонтан в Градската градина, а маршрутът ще е до Оркестрината и обратно.

Всички стартове са без състезателен характер. За участниците ще има томбола с атрактивни награди, сред които велосипеди, тротинетки, спортни аксесоари. Предвидена е и викторина, посветена на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От всички присъстващи ще се изисква спазване на разпоредените противоепидемични мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: