Учение за аварийно-спасителни дейности при земетресение се проведе в Долни Дъбник

17.09.2020 16:25
Учение за дейността на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, при провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на силно земетресение на територията на община Долни Дъбник се проведе днес. В него участваха представители на местната администрация и Общински съвет – Долни Дъбник, на РДПБЗН – Плевен, ОД на МВР, ЦСМП, ВиК, Областно пътно управление и други институции.
Учението бе с цел да се поиграе Общинският план за защита при бедствия – част земетресение в община Долни Дъбник, установяване готовността на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия и аварии и екипите на съставните части на единната спасителна система в Общината.
​Учението се проведе в две части: от 09.00 часа до 10.00 часа – щабна част и от 10.00 часа до 16.30 часа на 17.09.2020 г. – практическа част.
Практическите действия бяха изпълнени на три центъра – Евакуиране на служители и гасене на възникнал пожар на покрива на сградата на Общината; Евакуиране на ученици от сградата на СУ „Христо Ботев” и Аварийно източване на язовир Горни Дъбник с помощта на хидромоторна помпа.
​Кметът на Общината Иван Ветов благодари на всички участници за оказаното съдействие и добросъвестно участие в учението.
Снимки и информация: Община Долни Дъбник
#тагове:

НАЙ-НОВИ: