ОФК „Спартак“ – Плевен е в добро финансово състояние, но очаква подкрепа от местния бизнес

17.09.2020 12:56

ОФК „Спартак“ – Плевен е в добро финансово състояние, дълговете, оставени от предишното ръководство са изчистени на 90%, което е около 100 000 лв. Това заяви днес на пресконференция в БТА председателят на УС на Клуба и общински съветник Пепо Петков. Заедно с него бяха и членове на УС, които също категорично обявиха финансовото стабилизиране на футболния клуб.

Целта към момента ни е да укрепим отбора, той да е стабилен, а футболистите да са спокойни и да имат сигурност, добави Пепо Петков. И продължи, че Клубът няма задължения към НАП и НОИ, изчистени са задълженията и към футболистите,  а към този момент редовно се изплащат заплати и премии. Петков подчерта подкрепата, която оказва Община Плевен, както и FCC и спонсорът Efbet, призова още фирми от общината да се включат в подпомагането на Клуба, за да може отборът да върви напред. Добре дошли са всички, които искат да помагат и гарантираме, че парите ще се харчат прозрачно, категоричен бе Петков. Той подчерта, че от базата има какво още да се желае, но за съжаление от години държавата само обещава, но досега няма изпълнени проекти.

Борислав Георгиев, член на УС на Клуба, обърна внимание, че в момента отборът е съставен от млади играчи, на които им трябва време, за да се утвърдят и развият, за да може „Спартак“ да се завърне в професионалния футбол. В момента от началото на първенството плевенският клуб е на шесто място в Северозападна Трета лига с 3 победи и две загуби, предстои му мач с „Локомотив“ – Мездра. Целта ни е да сме в топ 3 на групата, добави Георгиев.

Венцислав Катинов, който е един от новите членове на УС, заяви, че неговото присъствие в управлението на Клуба е гаранция за прозрачност, няма да има дори и намеци за уговорени мачове. Той също призова „Спартак“ да се подпомага от местния бизнес, защото Плевен има нужда от футболен отбор на ниво.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: