Първият учебен ден в община Гулянци – цветя, усмивки и вълнения

16.09.2020 16:11
Учебната 2020/2021 година започна в училищата и детските градини на община Гулянци.
На 15 септември школският звънец би за 764 ученици в четирите училища, а прагът на шестте детски градини прекрачиха 220 деца. Въпреки необичайната обстановка, в която започна тази учебна година, навсякъде цареше трепетът и вълнението от първия учебен ден. Училищата бяха подготвили празнични програми по повод 15 септември, в които участваха учениците от клубовете по интереси и по проекти и индивидуални изпълнители. Сред цветя и усмивки, учители, деца, родители и гости си пожелаха 2020/2021 година да е здрава, спорна и успешна.
Кметът на общината Лъчезар Яков поздрави всички ангажирани в сферата на образованието и пожела годината да завърши така както започва – присъствено. Подаръци от кмета на общината получиха всички първокласници, както и участниците в летните общински конкурси за литературна творба и рисунка.
За децата в детските градини и училищата са осигурени добри условия за възпитание и обучение. Навсякъде през летните месеци бяха извършени необходими ремонти и освежаване. Ръководствата и колективите по места са създали организация за прилагане на всички предписани мерки срещу COVID-19. Детските и учебни заведения разполагат с изискваните препарати за дезинфекция, предпазни средства и др. материали и консумативи.
Снимки и информация: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: