На 15 септември се отбелязва Международният ден на точката

15.09.2021 7:15

15 септември е Международен ден на точката и так се отбелязва празникът на творчеството, смелостта и сътрудничеството. Той започва на 15 септември 2009 г., когато учителят Тери Шей внася в класната си стая, книгата на Питър Рейнолдс „Точката”.

Точката е историята за грижовни учители, които искат да вдъхнат на своите ученици смелост, увереност в собствените способности и самочувствие – „Аз мога!“.

Какво започва с една малка точка върху лист хартия? Точката на Vashti, пробила листа, се превръща в пробив към доверието и смелостта, запалвайки пътешествие към себепознаниетото и споделянето, което стига далеч и днес вдъхновява безброй деца и възрастни по целия свят.

Всяка година, Международният ден на точката вдъхновява деца и възрастни от много краища на света. Това, което започна като една история от страниците на една книга, се превръща в трансформатор на преподаването и ученето, тъй като подтиква хората от всички възрасти да преоткрият силата и потенциала на творчеството във всичко, което правят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: