Новата учебна година беше открита празнично във всички училища в община Левски

15.09.2020 15:01

 Песни за любимото училище огласиха днес площада на град Левски. С усещане за празник, какъвто е бил винаги до сега първият учебен ден, децата се отправиха тази сутрин към родното училище.

Новата учебна 2020/21 година днес беше открита празнично, присъствено във всички училища в община Левски. Тържества са организирани за първи, пети и осми клас, за да няма струпване в училищните дворове.

Първолачетата – 130 деца в общината прекрачиха прага на училището за първи път. С особено внимание те бяха посрещнати от каките, батковците и  учителите в този вълнуващ за тях ден във всички училища.

Кметът на Община Левски- Любка Александрова честити новата учебна година на ученици, учители и родители: „Въпреки предизвикателствата ,няма да позволим това да ни демотивира за образование. Новата учебна година ще ни направи по-грамотни и по-мислещи, за да отговаряме на предизвикателствата на времето, за да сме си полезни. Пожелавам от сърце да няма дистанционно обучение и  виждам това пожелание в очите и мислите на всички ученици и родители. Нека да сме здрави и духа на знанието да ни води….”

Общо 180 деца на 5 и 6 години са в предучилищните групи в община Левски. Училищните автобуси ще пътуват по график, за учениците е препоръчително да се возят с маски, информира Петя Чолакова-гл.експерт „Образование, култура и спорт”.

Кметът на община Левски ,Любка Александрова тази година  беше на празника в ОУ „Христо Ботев”, с.Българене. Тя приятно изненада всички ,с празничен поздрав и книги за подарък :„Честит първи учебен ден на всички ученици, учители и родители! Вярвам, че новата учебна година ще ни направи по-грамотни и мислещи българи! Да поработим върху това, и дано не е дистанционно!”.

В  ОУ „Христо Ботев”, с.Българене  са щастливи, защото ще учат в красиво училище, възродено не само отвън, но и отвътре. Класните стаи и коридорите греят обновени и преобразени. Това споделя Стефания Георгиева, учител по Български език и литература. „Сега сме като в приказките!”, споделят и децата.

Кметът на общината днес поздрави лично и ученици, учители и родители в ОУ „Неофит Рилски”в село Обнова.

Най-голямото училище в общината – СУ „Крум Попов” в град Левски посрещна с вълнуващо празнично тържество учениците от първи ,пети и осми клас тази сутрин. Съгласно изискванията за безопасност, по предварително обявен график ,в училището новата учебна година започна за 535 ученика. Директорът на училището Валентина Дженева приветства топло всички на празника на българското училище и воля за образование.

С пожелание за успешна, ползотворна  учебна година, отговорност -повече от всякога, от ученици и родители за  спазване на  правилата на МОН, с цел опазване живота и здравето на учениците и учителите, зам.-кмета Кольо Домеников поздрави от свое име ,и от името на кмета на общината Любка Александрова, ученици учители и родители.

С песните на ВГ „Фортисимо”, Любена Стоилкова – талантливата петокласничка с многобройни и участия и отличия в музикални конкурси и предстоящо заснемане на клип към песента „Едно сърце” от участието и в Националния фестивал „Детска мелодия на годината”, стиховете и пожеланията дворът на училището се изпълни с радост.

Петя Чолакова –гл.експерт „Образование, култура и спорт” пожела успешна нова учебна година на празника  в ОУ „Максим Горки” в Левски.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: