Мартин Митев, председател на ОбС – Плевен: На добър час на всички ученици, учители и родители!

15.09.2020 9:34

dig

„Знанието прави човека свободен, затова днес ми се иска да пожелая най-вече едно – трупайте знания! Бъдете любопитни към живота и упорити в преследване на мечтите си!“

С тези думи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев пожела на добър час и успешна учебна година на всички ученици, преподаватели и родители в община Плевен на днешния 15 септември. За първа година той не присъства на откриване на учебната година в плевенско училище. Причината е разпореждането на здравните власти за спазване на противоепидемичните мерки. Изпратени бяха поздравителни адреси до учебните заведения, в който Мартин Митев традиционно е гост за първия учебен ден:

„Уважаеми учители и служители,

скъпи деца и родители,

За мен е чест да Ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име с откриването на новата учебна 2020/2021 година!

Началото на учебната година винаги е специален ден, защото това е символично начало на пътя към нови познания. Затова на този ден ми се иска да ви кажа най-вече едно – трупайте знания, защото доброто образование е капитал, който никой не може да Ви отнеме! Вашата упоритост и труд са нещата, които ще Ви изградят като личности, ще отворят пред Вас много нови врати и възможности!

Уважаеми преподаватели, скъпи ученици,

На всички днес ще пожелая най-вече да сте здрави, защото здравето не е всичко, но без здраве всичко друго е нищо! Тази учебна година започва с нови правила в учебния процес, които в името на здравето сме длъжни да спазваме. Тези правила създават нова реалност в образованието и в класните стаи с всички свои плюсове и минуси. Навиците за по-безопасно общуване, които изградихме през последните месеци, трябва да бъдат част и от училищното ежедневие. Вярвам, че всеки един ще даде най-доброто от себе си в името на образованието на децата!“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: