Над 600 кг тютюн без заплатен акциз са иззели плевенските полицаи при спецоперация

14.09.2020 10:37

Над 600 кг тютюн без заплатен акциз са иззели плевенските полицаи в хода на специализирана операция, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 12 септември 2020 година около 15:20 часа служители от РУ – Пордим и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са провели специализирана акция по линия „Акцизи“.  В град Пордим на кръстовище, образувано от улица „Централна“, улица „Никола Вапцаров“ и улица „П.Р. Славейков“, е спрян за проверка товарен автомобил “Ситроен Джъмпер“. Установена е самоличността на водача – 25-годишен и на пътника – 15-годишен, жители на село Буковлък.

В багажното отделение са намерени деветнадесет бали /19/ в неправилна форма, съставени от пресована жълто-кафява листна маса в цялост, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн, обвити в зеблен плат, всяка с приблизителни размери 65 см. дължина, 60 см. ширина и 40 см. височина и с тегло около тридесет килограма, както и един брой полиетилен, в неправилна форма, с поставена в него пресована жълто-кафява листна маса в цялост, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн – общо около 600 килограма листна маса. Водачът е предал с протокол за доброволно предаване установеното количество листна маса. Предстоят експертизи на иззетото количество. Сезирана е прокуратурата в Плевен. Образувана е преписка за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

На 13 септември в Плевен е проведена специализирана операция. За времето от 08:00 часа до 17:00 часа са извършени проверки на територията на Второ РУ за недопускане разпространението на  акцизни стоки без бандерол. На улица „Княз Александър Батенберг“ в тревни площи е намерен черен полиетиленов плик с жълто-кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 3,300 кг. За намереното количество е съставен констативен протокол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: