Световният шампион Детелин Далаклиев открива собствена зала по бокс в Плевен

10.09.2020 14:29

Световният шампион по бокс в категория до 54 кг за 2009 година Детелин Далаклиев съвсем скоро ще сбъдне една своя голяма мечта – да има собствена зала, в която да предава уменията си на младото поколение, съобщава sportal. Днес Далаклиев даде пресконференция в пресклуб „България“ в столицата, на която разкри своите планове.
Проектът за зала е във финалния етап от своята реализация, но все още няма определена дата за официалното откриване на спортното съоръжение. То я трябвало да се състои на 12 септември – дата на която Детелин стана световен шампион, но различни събития са довели до отлагането му. Една от причините е пандемията от COVID-19, заради която се е забавила доставката на ринга от Лондон. Освен това има още довършителни работи по инфраструктурата около залата, която се намира на ул. „Гренадирска“ 107.
“Когато завърших кариерата си през 2016 година, останах в Плевен. Мислех си, че нещото, което мога да правя, е да играя бокс и да показвам на децата това, което мен са ме учили. Исках да направя школа, но едва сега ми се удаде тази възможност. Преди 2-3 месеца намерих своето място и започнах работа”, разказа Детелин Далаклиев.

Той разкри, че голяма подкрепа е получил от държавата и Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев, осигурили финансирането за оборудването.

Залата е с площ от 250 кв. м., намира се на комуникативно място в града, като в нея ще могат да тренират едновременно 30 деца или 15-20 възрастни. Не е предвидено да се провеждат състезания.

“Дал съм душата и сърцето си за тази зала. В нея ще предавам на децата съветите, които съм “откраднал” от моите треньори. А те са много. Но преди всичко е това да бъдат хора. Защото не можеш да си добър боксьор, ако не си човек. Като треньор ще ми помага Цветозар Илиев – млад и амбициозен специалист, завършил НСА. За щастие, има много деца, които искат да тренират бокс. Имам запитвания и от родителите на много момиченца, затова ще сформираме и женска група”, каза още Детелин Далаклиев.

Снимка: FB/Detelin Dalakliev

#тагове:

НАЙ-НОВИ: