Новите кошчета за боклук, дарени от народния представител Пламен Тачев за „Кайлъка”, вече са монтирани по централната алея на парка

05.09.2020 9:28

Новите кошчета за боклук, дарени от народния представител Пламен Тачев за „Кайлъка”, вече са монтирани по централната алея на парка. Те са 75 на брой и според зелените организации в града са напълно достатъчни, за да покрият най-посещаваната от хората част на парка. Закупуването, превозът и поставянето на новата придобивка е на стойност около 10 хиляди лева. За практическата реализация на идеята се погрижиха екипът на Фондация „Аз съм Кайлъка” и „Доброволци за Кайлъка“, основана от поп звездата Люси Дяковска, която получи официално разрешение за поставянето им от областния управител на Плевен Мирослав Петров.
„За мен бе истинска изненада и огромно удоволствие това, че млади хора безвъзмездно и на добра воля са се ангажирали с благородната кауза за възстановяване на парка. Затова дойдох и предложих помощта си. Парк Кайлъка е придобивка не само за плевенчани, но след строежа на магистралата ще стане парк от национално значение.“, това заяви пред журналисти народният представител Пламен Тачев, като пое ангажимента да продължи да помага – и като гражданин и като представител на законодателната власт – за възстановяването и облагородяването на парка.
Следващата малка крачка на Фондация „Аз съм Кайлъка” ще бъде направена с идеята за възстановяването на атрактивния и любим в миналото на плевенчани фонтан пред Пещерата, анонсира предстоящата инициатива Люси Дяковска.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: