От днес до 7 септември се провежда специализирана операция за осигуряване на пътната безопасност

04.09.2020 9:29

Заради очакваното засилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни около Деня на Съединението – 6 септември, е планирана полицейска операция. Тя има за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите през почивните дни. Ангажиран е целият наличен състав на Пътна полиция, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция.

Екипите, освен с регулиране и подпомагане на движението, ще се движат в транспортния поток с превантивна цел. Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на населените места, на второкласните, третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни и увеселителните заведения. Ще се взима отношение и към водачите и пътниците без поставени обезопасителни колани, липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без заплатена винетна такса.

В периода на почивните дни през светлата част на денонощието ще се активизира контролът по спазване на скоростните режими с мобилните системи за контрол на скоростта, като се използва максимално ефективно въз основа на извършени анализи на състоянието на пътно-транспортния травматизъм и пътно-транспортната обстановка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: