Пътните полицаи със спецоперация в почивните дни около Съединението

03.09.2020 15:51

Заради очакваното засилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни около Деня на Съединението е планирана полицейска операция, информира днес инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата. Операцията ще има за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите през почивните дни.

Поради това тя е разделена в две основни направления. В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е създадена организация за подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната. За тази цел е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция. Екипите, освен с регулиране и подпомагане на движението, ще се движат в транспортния поток с превантивна цел.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: