Учителки от ДГ „Слънце” – Левски с награди от международен конкурс

02.09.2020 15:54

Две учителки от Детска градина „Слънце“ – Левски спечелиха почетни отличия в Международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците – 2020”.

Събитието и тази година беше организирано от Синдиката на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителният комплекс (СОК) „Камчия”, с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Жури в състав: проф. д-р Нели Бояджиева, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и членове: Величка Николова, директор на 144. СУ „Народни будители“, гр. София и председател на Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика в България към Асоциацията на европейските музикални училища и Таня Леонидова, дългогодишен редактор във в. „Учителско дело“, част от организационния екип на конкурса в предишните му шест издания, съвместно с представители на партнирашите организации и съгласно обявените критерии наградиха:

Снежина Любенова с първа награда на журито, специалната награда на публиката и наградата на СОК „Камчия“.

Севдие Алиева с награда на Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика към Европейската музикална асоциация и Асоциацията на училищата с профилирано и разширено изучаване на хореография.

Тази година акценти на форума бяха промените в климата и устойчивото развитие, както и възпитанието на младите в ценностите на екологичната отговорност и социална ангажираност.

Над 150 учители от цялата страна изпратиха своите разработки, в които обобщават и мултиплицират педагогическия си опит и предлагат идеи по темата.

Церемонията по награждаването на отличените преподаватели се състоя по време на националния семинар на тема „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност  и социална ангажираност у децата и учениците”. Форумът бе открит от д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, която приветства присъстващите и направи въведение към темата. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи наградите на победителите и сертификати на учителите, участващи в националния семинар.

Старши учител Иванка Парашкевова беше един от участниците в семинара и получи сертификат.

Конкурсът бе една възможност да се обобщи, мултиплицира и подкрепи добрият педагогически опит, да се предложат иновативни идеи за постигане на тази цел. Стремежът на всички е да се стимулира и все по-широко да се прилага извънкласната и извънучебната дейност с децата, да се задълбочава и разширява възпитателната работа, като се разнообразяват средствата, методите и тяхната ефективност.

Снимки и информация:ДГ „Слънце“, гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: