МУ – Плевен въведе първи в страната образователната платформа на Lecturio

31.08.2020 13:49
Медицински университет – Плевен е първият в страната, който въвежда образователната платформа за цифрово обучение на Lecturio от новата учебна година. За това информират от Пресцентъра на висшето училище.
Като водещ образователен и научноизследователски център, привличащ нарастващ брой български и чуждестранни студенти, университетът непрекъснато търси високотехнологични решения за модернизиране на обучението. С предлагането на водещо цифрово медицинско образование на световно ниво Медицинският университет в Плевен се присъединява към групата на над 100 реномирани медицински висши училища по света, въвели дигиталната образователна платформа Lecturio.
От новата академична 2020/2021 година чрез Lecturio Медицински университет – Плевен ще предложи на своите студенти усъвършенствана изцяло дигитална медицинска програма с библиотека от над 400 интерактивни 3D модела на анатомия, 6500 видео лекции, 20 000 въпроса за проверка на знанията и 4000 въпроса за клинични случаи. Всички учебни материали са създадени от световно известни преподаватели от водещи университети като Харвард, Йейл, Джон Хопкинс и др. Платформата дава възможност за дигитализация на съществуващата учебна програма по медицина с цел осигуряване на модерно учебно преживяване, което използва най-новите постижения в обучението – “blended learning“, “flipped classrooms“ и “spaced repetition“.
Пандемичната обстановка от COVID-19 налага необходимостта висшето медицинско образование да премине към хибриден модел на обучение – комбинация от присъствено и електронно преподаване. В тези условия Медицинският университет в Плевен успява да предложи на своите студенти най-гъвкавото цифрово учебно решение. Предоставянето на пълната медицинска учебна програма в дигитален формат ще осигури безопасна образователна среда както за студентите, така и за техните преподаватели през новата учебна година.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: