Крум Дончев: БСП категорично показва стъпките към свобода и равноправие

29.08.2020 8:20

“На 12 септември всеки член на БСП ще има възможността да гласува за председател, като този процес ще е най-големият вътрешнопартиен избор в цялата политическа история на България. Политически прецедент ще бъде и фактът, че народът ще избере пряко своя лидер в мажоритарен вот. Въпреки историческия характер на този партиен избор, ние продължаваме и да се борим за свободата, демокрацията и равноправието в полза на народа.” Това заяви социалистът Крум Дончев. Той допълни, че с този изцяло демократичен вот БСП ще даде пример за провеждането на честни и открити избори, без съмнения за задкулисие.
Шампионът подчерта, че висшата форма на доверие е предоставена на всеки един социалист, като сега е момента в който трябва да се постъпи отговорно и да се защитят моралните устои на БСП в името на стремежа към една по-добра България: “Най-важното е да гласуваме.”
“През последните четири години показахме, че не можем и не трябва да стоим безучастно към заобикалящата ни действителност. Перефразирайки английския общественик Едмънд Бърк, който е казал: „Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо“, ще кажа, че единственото нещо, от което се нуждае нежеланото статукво, за да продължи да управлява е мълчанието на неговата алтернатива.”, категоричен бе Крум Дончев.
“БСП е алтернативата и ние не мълчахме, и няма да мълчим. Именно желанието ни за промяна провокираше в нас, през последните четири години непрестанните реакции и действия, противопоставящи се на порочния модел на управление, като основната цел бе неговото премахване. Истинското потвърждение на всичко това се вижда по улиците и площадите на България, където основния двигател на недоволството е липсата на справедливост и борбата против бедността на хората. Категорично вярвам, че БСП разполага с потенциал, който може да обърне политическите везни в правилната посока, а тя е социално-икономически и морален подем на обществото ни. Аз вярвам, че ние можем.”, завърши социалистът.

Крум Дончев е български автомобилен състезател, един от най-популярните пилоти в България. Четири пъти рали шампион на България (2003, 2004, 2009, 2010). Един от едва тримата българи, победители в Рали България (2008, 2014). Шампион на европейска рали трофи купа на ФИА за 2014 година. Член на БСП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: