Трима в ареста след акция за контрабанден тютюн в област Плевен

28.08.2020 9:59

Трима мъже са задържани при проверка на служители от Първо РУ – Плевен за съхранение на тютюневи изделия с незаплатен акциз на територията на област Плевен.  Акцията е проведена на 26 август, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В 23 часа в частен имот в село Върбица са установени четирима в момент на рязане на тютюн. Установена е самоличността им – 27-годишен, 13-годишен и 40 годишен, тримата от село Буковлък и 22-годишен от село Николаево. В имота са намерени и иззети осем черни политиленови чували, съдържащи надробена суха жълто-кафява листна маса  с общо тегло около 80 кг., три бали от суха жълто-кафява листна маса с общо тегло около 100 кг., четири горелки, два газови бутилки, една самоделно направена машина за рязане на тютюн и електронна везна.

Предстоят експертизи. Задържани са 27-годишен, 40-годишен, двамата жители на плевенското село Буковлък и 22-годишен от плевенското село Николаево. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: