Три камери ще излъчват на живо заседанието на Общински съвет – Плевен в четвъртък

26.08.2020 12:39

Три камери ще следят и предават на живо заседанията на Общински съвет – Плевен, от този месец на интернет страницата на институцията – https://obs.pleven.bg/. Първото онлайн заседание ще бъде излъчено в четвъртък /27 август/, от 9,00 ч., на интернет страницата на институцията – https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на Общински съвет / Излъчване на заседания на живо https://obs.pleven.bg/bg/izlachvane-na-zasedaniya-na-zhivo
Видеоизлъчването стана възможно след осигурена техническа възможност за това и монтаж на съответната апаратура в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“.
Камера 1 и Камера 3 ще държат в кадър през цялото време банките с общински съветници в двете части на Конферентната зала.
Камера 2 ще бъде насочена към централната банка, на която са председателстващият заседанието председател на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Общината Георг Спартански.
Промяната в начина на работа на Общински съвет – Плевен, е регламентирана и в Правилника за организацията и дейността на институцията за този мандат. Съгласно чл.47, ал.4 откритите заседания на Общинския съвет се излъчват и предават директно чрез общинската кабелна радиомрежа и/или местна телевизия, както и при желание от друга телевизия. При техническа възможност заседанията могат да се излъчват по електронен път, в реално време на интернет страницата на Общинския съвет. По изключение, Общинският съвет може да приеме решение отделни заседания или части от тях да не се предават.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: