ВВВУ „Георги Бенковски” посрещна новия випуск курсанти и кадети

25.08.2020 7:29

Първият випуск курсанти и кадети след възстановяването си прие ВВВУ „Георги Бенковски“. 40 курсанти ще се обучават в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“, редовна форма за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по шест специализации: Летец-пилот, Ръководител на полети (Щурман – управление на въздушното движение), Летателни апарати и авиационни двигатели, Летищно осигуряване, Авиационно въоръжение, Навигационни, комуникационни и информационни системи.

На 23 август момичета и момчета от 11 града прекрачиха портала на ВВВУ „Георги Бенковски“, за да овладяват авиационните професии. Най-много са от Плевен , следвани от Пловдив, София, Ямбол, Русе, Ловеч, Хасково, Добрич, Пазарджик, Враца и Велико Търново.

Началниците на катедрите от факултет „Авиационен“ запознаха придружаващите ги родители и самите тях с основните приоритети в обучението им през следващите 4-5 години.

Курсантите подписаха и договорите си за военна служба.

На 24 август заедно с първокурсниците в общия строй на Училището бяха и 39 кадети за начало на обучението си по специалност „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника“ –редовно обучение и  „Експлоатация и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции„- задочно обучение.

Началникът на ВВВУ „ Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски поздрави  новоприетите курсанти и кадетите от Професионалния сержантски колеж и представи командването на Училището.

Емоционални поздрави отправиха към бъдещите офицери Янислава Симеонова, майка на двама възпитаници на ВВВУ, полк.. доц. д-р Димитър Димитров – Началник Катедра „Електроника, навигация и комуникация в авиацията“, к-т Борислав Иванов – специализация „Летец-пилот“.

Първокурсниците и кадетите си направиха снимка с командването пред паметника на Георги Бенковски.

Курсантите от втори до пети курс бяха повишени в звание.

За всички започна редовния учебен процес. Учебната 2020/2021 г. ще бъде открита официално на 29 септември след приключване приема и на студентите. Курсантите от първи курс ще положат клетва на 2 октомври.

Снимки и информация:ВВВУ „Георги Бенковски“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: