Съвети при избор на детски бални рокли

21.08.2020 11:21

Това е най-любимия шопинг на малките момиченца. Светът им като малки е една своеобразна приказка, в която живеят ежедневно. Детски филмчета и песни за принцеси, кукли и приказни светове – как да не ти се прииска да създадеш един такъв свят и около себе си. В повечето случай купуваме детски официални рокли само, когато ни предстои важен повод, който да посетим – рожден ден, кръщене, сватба и др. За тях обаче да се облечеш в принцеска рокля може да бъде дори ежедневие, особено, ако аутфита е част от въображаемата им игра.

На пазарът в днешно време изборът е огромен и поради тази причина родителите са затруднени коя рокличка е най-добрата оферта. На първо място моделите са почти еднотипни. Дълги до коляното, с коланче на талията и разкрояващи се надолу. Защо е така? Защото това са роклите на куклите и принцесите и точно такива модели искат малките дами. Някои от тях са със свободно спускаща се материя, други са с тюл, с дълъг или къс ръкав и във всякакви цветове.

Кое е най-важното, когато избирате детски официални рокли

Удобство

Щом говорим за деца, това е топ приоритет. Вярно, че те държат на кокетната визия, но в същото време нямат скрупули, ако трябва да я пожертват за някоя увлекателна игра. Улисани в играта могат да се намажат с бои, да падат по земята или да приключат весело в някой пясъчник. В такива моменти е най-важно детето да се чувства комфортно. Да може да тича, да се навежда и да бъде гъвкаво, без това да му коства усилия. Защото всички знаем, че това няма да приключи добре, а най-вероятно с плач и преждевременно заминаване от тържеството.

Материя

Нека не забравяме, че детската кожа е чувствителна и естествените материи са за предпочитане. Каквато и да е роклята отвън, вътрешния пласт е важно да бъде от памучна материя. Тя има свойството да не задържа топлина, да не изпотява излишно детето и да не запарва. По-грубите материи са неприятни на допир, а малките са два пъти по-сензитивни.

Цвят

Всяка дама има своя вкус и предпочитание. Каквото и да си говорим обаче бонбонените цветове като розово, лилаво, оранжево и жълто си остават хит в тази възраст. Ако добавим и малко брокат или интересна апликация – да бъдете оригинални е гарантирано.

Къде да намерите красиви детски рокли

Всичко зависи дали имате физическо време в излишък или предпочитате да пазарувате онлайн, като пестите време. Онлайн магазините като Crazy Kids са толкова добре организирани, че най-вероятно ще ви стане навик. А, марки като Mayoral и Abel Lula например са отличен избор.

НАЙ-НОВИ: