Заседанията на Общински съвет – Плевен вече ще се излъчват онлайн в реално време

19.08.2020 16:21

От този месец заседанията на Общински съвет – Плевен, вече ще се излъчват онлайн в реално време на интернет страницата на институцията – https://obs.pleven.bg/.

dav

„Видеоизлъчването на заседанията ни стана възможно след осигурената техническа възможност за това и монтаж на съответната апаратура в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова“. В залата вече са поставени камери, налична е интернет връзка, имаме и необходимото хардуерно оборудване. Идеята ни е по този начин да дадем възможност на повече хора да наблюдават заседанията на Общинския съвет в реално време чрез звук и картина, разбира се при интерес от тяхна страна“, заяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
„Считам тази промяна в начина ни на работа за изключително важна и полезна. Убеден съм, че новият метод ще осигури бърз и лесен достъп до водените по време на сесия дискусии, до пълните изказвания на колегите общински съветници в залата и бърза информация относно гласуваните решения. С видеоизлъчването ще постигнем и по-голяма публичност и прозрачност на нашата работа, нещо, към което се стремя още от предходния мандат“, коментира още Мартин Митев.
Председателят на Общински съвет – Плевен поясни също, че новата опция в работата на местния парламент е регламентирана и в Правилника за организацията и дейността на институцията. Съгласно чл.47, ал.4 откритите заседания на Общинския съвет се излъчват и предават директно чрез общинската кабелна радиомрежа и/или местна телевизия, както и при желание от друга телевизия. При техническа възможност заседанията могат да се излъчват по електронен път, в реално време на интернет страницата на Общинския съвет. По изключение, Общинският съвет може да приеме решение отделни заседания или части от тях да не се предават.
Първото онлайн заседание на Общински съвет – Плевен, ще може да се наблюдава още този месец – съветниците се събират за сесия на 27 август в залата в сграда „Гена Димитрова“. Това информират от Пресцентър на Общински съвет Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: