Риболов и емоции край водоема в с. Дъбован

15.08.2020 7:20

На 12 и 13 август Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци проведе състезание по риболов под надслов „Риболовците могат без дрога!”. Домакини на събитието бяха любезните и отзивчиви собственици на рибарника край село Дъбован – Венцислав, Поля и Ангел, които активно се включиха в подготовката и провеждането на мероприятието и отделиха от личното си време, за да осигурят на децата приятно и комфортно прекарване край водоема.


В първия ден на състезанието умения в риболова демонстрираха децата във възрастовата група от 11 до 14 години. С най-спорен улов се отличи Александра Николова от Гулянци и заслужено зае първото място на почетната стълбица. На второ място се класира Денислав Цанов от Милковица, на трето – Павлин Петърчов от Милковица. Шампионката Александра се отчете и с най-голямата уловена риба. Организаторът на събитието Александър Мичев – секретар на МКБППМН поздрави всички риболовци и им връчи грамоти за отлично представяне, подаръци, а на първенците и почетни медали.
На 13 август се проведе състезанието по риболов за деца на възраст до 11 години. Малките не отстъпиха по умения и хъс на по-големите и дори ги задминаха с общото количество улов. Най-добре в тази възрастова група се представи Янислав Христов от Плевен, след него се класира Стоян Митев от Милковица, на трето място се нареди Явор Бънджев от Милковица. Най-голямата риба за деня отново се оказа в живарника на победителя Янислав. Наградите на малките риболовци връчи зам.-кмета на община Гулянци и председател на МКБППМН – Владимир Дюлгеров.
Над 20 деца участваха в състезанието и емоциите край водоема не стихнаха и в двата дни още от старта, даден не с какво да е, а с впечатляващ топовен гръм. Всяка уловена рибка носеше радост, не липсваха и моменти на нетърпение или разочарование. Организатори, участници и придружители се обединиха около идеята състезанието да стане ежегодно, защото е увлекателно и полезно за децата. „Според статистиката сред риболовците има най-малко хора употребяващи наркотични вещества, което е показателно за ползите от този спорт.” – сподели Александър Мичев – „Искам да запалим децата по риболова. Той ще ги научи да обичат и пазят природата, ще добият сръчност, търпение и други качества…”. Децата и от двете възрастови групи доказаха, че бързо учат важните уроци в естествена среда, защото всички изявиха желание да върнат уловените рибки във водата и не оставиха един отпадък около местата, където хвърляха въдици.Това информират от Пресцентър на Община Гулянци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: