Приключи еТуининг проект „Аз съм българче обичам…” на ДГ „Слънце“- град Левски

15.08.2020 7:27

Децата от група „Мики Маус“ – ДГ „Слънце“, гр. Левски в продължение на една година бяха част от един прекрасен Национален еТуининг проект „Аз съм българче обичам…” в партньорство с деца, родители и учители от ДГ „Знаме на мира”, гр. Белене, ДГ „Дора Габе”, гр. Добрич, ДГ „Конче вихрогонче”, гр. Шумен, ДГ „Ален мак“, гр. Г. Оряховица.


За децата от ДГ „Слънце“, град Левски и техните учителки – Севдие Алиева и Моника Иванова, проекта беше извор на знания, творчество и сътрудничество. В различни активности, докато играят и се забавляват малките родолюбци научиха много интересни факти за родния край, запознаха се с културните и природните забележителности на нашата красива България. Потопиха се в празнични атмосфери на национални и българските народни празници и обичаи. Успешно участваха в редица национални конкурси и инициативи с безценната подкрепа на родителите. Пяха, танцуваха и рецитираха, заедно с виртуалните си приятели от еТwinning. Бяхме заедно и творящи и по време на извънредната епидемичната обстановка чрез дигиталните технологии и работата в екип.
Всяка една стъпка от проектните дейности се представяше от партньорите в TwinSpace и дневника на проекта. Партньорите изработиха и споделиха тематични видеоклипове, Padlet, онлайн игри с пъзели, PowerPoin презентации, снимков материал, електрони книги с общи продукти и други уеб инструменти. В предвид възрастовата група на децата всички продукти бяха лесно достъпни, разбираеми и приложими. Децата участници в проекта активно взаимодействаха, комуникираха и наблюдаваха с интерес всичко това което творяха заедно.
Щастливи сме, че всички НИЕ – партньорите в проекта се водихме от основните принципи: ЕДИНСТВО, ТВОРЧЕСТВО, КРАСОТА. До нови срещи, еТуинъри! На всички пожелаваме: „Бъдете здрави, творчески вдъхновени, креативни в новите си начинания и нека усмивките не слизат от лицата ви!”.


ДГ „Слънце”
гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: