Наземно третиране срещу комари ще се извърши тази вечер в Никопол

12.08.2020 11:17

Наземно третиране с топъл аерозол или т.нар. опушване срещу комари ще се извърши тази вечер в Никопол, информират от местната управа. Ще се извърши цялостна обработка на населеното място на всички установени и нововъзникнали биотопи.

Препаратът, който ще се използва при обработката „Цитрол” е в списъка на разрешените за употреба биоцидни препарати. Препаратът съдържа синергист, който осигурява бързо първоначално и мощно убиващо действие. Ефектът се проявява, когато аерозолните генератори разпръснат инсектицида под формата на безброй стабилни, леки, микроскопични капчици, плуващи продължително време във въздуха. По този начин, те проникват под листата и стрехите, поразявайки летящите насекоми в рамките на 20-30 минути. Препаратът е напълно безвреден за хората, животните и птиците.

Необходимо е да се вземат предпазни мерки по време на третирането – да няма движение по улиците, а прозорците да останат затворени.

Изпълнител на третирането съгласно сключен договор е „Д.Д.Д.-1″ООД, гр. София.

Третирането ще започне от 20:00 часа и ще се извърши само при благоприятни метеорологични  условия за извършване на дезинсекционни обработки.

При неблагоприятни метеорологични условия, третирането ще се извърши на 13 август 2020 година /четвъртък/ от 20:00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: