Резултатите от второто тримесечие на годината отчита пред местния парламент началникът на Второ РУ – Плевен

11.08.2020 16:06

Информации за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността за първото шестмесечие на 2020-ата година представят този месец в Общинския съвет на Плевен ръководствата на Първо и Второ районни управления в града. Внесените справки са за съответните райони, обслужвани от двете управления и ще бъдат разгледани на заседание на Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“, информират от местния парламент.

В справката, представена от началника на Второ РУ – Плевен, гл.инспектор Николай Николов, са включени данни за второто тримесечие на 2020 г. За посочения период е отчетено засилено полицейското присъствие на територията на обслужвания район, като при необходимост е взаимодействано и със служители на Община Плевен за предоставяне на видеозаписи от системата за видеонаблюдение, премахване на МПС излезли от употреба и др. Проведени са и специализирани полицейски операции в различни направления – противодействие на битовата престъпност; опазване обществения ред в малките населени места, безопасност на движението, недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол и други.

От началото на годината са съставени и 183 предупредителни протокола на граждани по различни поводи. През целия период полицейски служители от Второ РУ – Плевен са осъществявали контрол по изпълнение и на въведените противоепидимични мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: