„Спартак Плевен XXI” спечели 5 медала от Държавното Отборно Първенство за мъже и жени над 50 и 65 години

10.08.2020 9:29

От 3 до 7 август в град Разград се състоя Държавното Отборно Първенство за мъже и жени над 50 и 65 години. То е от официалният спортен календар на БФШ-1928 г.В него взеха участие отбори от цялата страна. Те се състезаваха в три дисциплини ,а именно класически шах, ускорен шах и блиц. Възрастовите групи бяха за мъже и жени над 50 и над 65 години. При жените отборите бяха съставени от 2 състезателки и една резерва. Отборът на „Спартак Плевен XXI” участва в групата над 65 години. И в трите дисциплини отборът спечели сребърните мeдали, като шампион стана друг отбор от нашата област – този на „Михаил Тал“ (Червен Бряг). Плевенчанки играха в състав Николина Андреева, Жана Миндева и Янка Дякова.


С голям интерес се очакваше надпреварата при мъжете, тъй като всички отбори бяха напълно равностойни. Те бяха съставени от по трима състезатели и една резерва. Отборът на „Спартак Плевен XXI” участва в двете възрастови групи в турнирите по ускорен щах и блиц. Отлично се представи отборът при мъжете над 50 години. Отборът в състав мс Емил Шукин,Пламен Петков, Цвятко Цеков и Чавдар Андреев се класира на трето място на ускорения шах, а на блица въпреки, че започна турнира с неочаквана загуба, се мобилизира в следващите срещи и без загубена среща до края спечели сребърните медали. Тук можем да отличим играта на мс Емил Шукин, който бе и с най-добър резултат на първа дъска общо в двете дисциплини.
При старшата възраст над 65 години плевенчани в състав Енчо Андреев, Тодор Кирков и Иван Василев се класираха 5-ти и 6-ти в ускорения шах и блица .Плевенчани обаче все пак бяха най-възрастния отбор в първенството (78 години).Най-добре се представи първата дъска на отбора мс Енчо Андреев ,а неговата съпруга Николина Андреева бе най-добре представилата се от женския отбор.


С поредното си отлично представяне “Спартак Плевен XXI” отново доказа, че е един от водещите клубове в страната. На първенството бяха раздадени 12 комплекта медала. Те станаха притежание на 9 клуба., а Спартак Плевен XXI” и „Виктори“(Благоевград) с по 5 медал са с най-много спечелени от тях.
“Спартак Плевен XXI” е и от малкото клубове които развиват шахмата във всички възрасти. Предстоят Държавните Отборни Първенства за юноши и девойки, където клубът ще се представи с отбори за момчета до 14 години и девойки до 18 г.
Ръководството на клуба благодари на „Община Плевен“ за финансовата помощ, чрез която клубът участва на тези първенства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: