Двама ученици от СУ „Стоян Заимов“ – участници във втория Международен дунавски лагер

05.08.2020 14:03

Виктория Трифонова и Венислав Ненкинов от VIа клас на СУ „Стоян Заимов“ – Плевен са двамата участници от Плевен в Международния Дунавски лагер 2020 г. Той се провежда по програма  „Еразъм+“ от 4 до 10 август, онлайн. Координатор на проекта е International Cultural Communication Vienna, Austria, а Община Долна Митрополия чрез Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси (ОЦИДЗИ) в село Байкал е партньор по този проект.

Участници са ученици на възраст 13 и 14 години от Австрия, РСърбия, Румъния, Украйна. От България се включват участниците от лагера през 2019 г. и нови 10 деца от училищата на територията на община Долна Митрополия, от Професионалната гимназия по химични технологии – Видин, НПМГ – София и СУ “Патриарх Евтимий” – Пловдив, и двамата ученициот СУ „СтоянЗаимов“ – Плевен.

Всички участници ще проведат мисии в реално време и среда:

  • “Единни в многообразието”, в която учениците ще представят културните, историческите и природни забележителности на България (родните места) чрез дигитални технологии – виртуално пътешествие чрез 360-градусово заснемане с помощта на техните смартфони;
  • “Под звездитена Дунав” , е свързана с измерване на светлинното замърсяване по образователния проект “GLOBE AND NIGHT” чрез наблюдение и регистриране в реално време чрез мобилно приложение на съзвездията Херкулес и Лебед.

Дунавският лагер ще завърши със заключителна онлайн конференция, на която всички участващи държави ще представят своите резултати.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: