Ултрамаратонецът Владимир Ставрев измина 90 км от Козлодуй до село Байкал по маршрута Дунав Ултра

05.08.2020 16:52

Малко след 07:00 часа сутринта от град Козлодуй, ултрамаратонецът Владимир Ставрев се отправи, за да продължи 720-километровия си пробег по Дунава.

През втория ден от мега начинанието Влади измина 90 километра от гр. Козлодуй до с. Байкал. Дунав Ултра – Маратонът набира все по-голяма популярност сред жителите на градовете през или покрай, които той преминава.

В нетърпеливо очакване и абсолютно готови да съдействат посрещаха и изпращаха Ставрев през целия ден.

Към Влади се присъединиха трима негови приятели маратонци, за да споделят част от преживяването с него и да му вдъхнат кураж. Кулминацията на деня беше охлаждането на бегачите с лозарска пръскачка, пълна с ледена вода.

Възстановителен масаж на брега на Дунава в Оряхово, среща с кмета на с. Остров, леген с ледена вода в с. Крушовене и посращне с топла пита и сол в Байкал, бяха само малка част от изненадите по пътя към крайната точка за ден 2. Маратонът продължава с пълна съла, а интереса и вълнението нарастват.

Всичко най-интересно по време на пробега, движението на атлета на живо и ежедневно актуализиращи се снимки от събитието можете да откриете на: https://dunavultra.com/the-marathon-2020/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: