Общинският център в село Байкал стартира онлайн Международен Дунавски лагер

04.08.2020 14:27

След изключителният успех на първия Международен Дунавски лагер (International Danube Camp) 2019 в Тулн, Австрия по програма Еразъм+, предстои провеждането на 2-ри такъв, но онлайн от 4 до 10 август (лагерът трябваше да се проведе в РСърбия тази година, но се отлага за 2021). Координатор на проекта е International Cultural Communication Vienna, Austria, а Община Долна Митрополия/Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси (ОЦИДЗИ) в село Байкал е партньор по този проект. Ръководител на проекта е Иво Джокин, директор на ОЦИДЗИ.

Участници са ученици на възраст 13 и 14 години от Австрия, Сърбия, Румъния, Украйна. От България ще се включат участниците от лагера през 2019 г. и нови 10 деца от училищата на територията на община Долна Митрополия, от Професионалната гимназия по химични технологии Видин, НПМГ София и СУ “Патриарх Евтимий” – Пловдив, които са и членове на Български Младежки Воден Парламент и две деца от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Всички участници ще проведат мисии в реално време и среда. Ръководителите на българската група са разработили и предложили две мисии: “Единни в многообразието” в която учениците ще представят културните, историческите и природни забележителности на България (родните места) чрез дигитални технологии – виртуално пътешествие чрез 360 градусово заснемане с помощта на техните смартфони. Другата мисия “Под звездите на Дунава” е свързана с измерване на светлинното замърсяване по образователният проект “GLOBE AND NIGHT” чрез наблюдение и регистриране в реално време чрез мобилно приложение на съзвездията Херкулес и Лебед.

Дунавският лагер ще завърши със заключителна онлайн конференция, на която всички участващи държави ще представят своите резултати.

Снимка и информация: ОЦИДЗИ – село Байкал

#тагове:

НАЙ-НОВИ: