Екоминистърът на проверка днес за нерегламентирано съхранение на пестициди в Плевенско

04.08.2020 10:49

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване на проверки относно нерегламентирано съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита, министърът на околната среда и водите Емил Димитров, заедно със зам. главен прокурор Десислава Пиронева днес ще проверят на място два обекта, за които има сигнали за загробени пестициди.

Единият обект се намира в близост до гр. Койнаре, община Червен бряг, на територията на бивше летище, а другият – в село Радомирци, съобщават от Пресцентъра на Министерството на околната средаи водите.

Това са първите два обекта от поредицата проверки, разпоредени със заповед на министър Димитров на Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейновите дирекции на складовете за съхраняване на препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност. Разпореждането на министъра е те да бъдат оценени в зависимост от потенциалния риск от замърсяване на повърхностните, подземните води и почвите и да бъде осигурено безопасното съхранение на препаратите до окончателното им обезвреждане.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: