Жителите на община Гулянци предадоха 281 кг в кампанията „Капачки за бъдеще”

03.08.2020 13:25
Жителите на община Гулянци предадоха 281 кг в кампанията „Капачки за бъдеще”. Особено активни и в тази акция бяха колективът и децата при СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, съобщават от Пресцентъра на Общината.
Извозването на събраните капачки беше организирано от Бояна и Милан от „Хора с големи сърца” чрез един от най-активните им доброволци Митко Тодоров. Той е собственик на транспортна фирма „ЕМ И ЕМ ТРЪКС” и винаги при възможност се включва в дарителски и доброволчески акции, защото смята, че всеки човек може да допринесе за благото на другите, като отдели време, ресурс – според възможностите си или просто внимание и съпричастност.
Металното сърце за събиране на капачки беше поставено от Община Гулянци в центъра на града през май 2019 година. Досега за целите на кампанията „Капачки за бъдеще” жителите на община Гулянци са предали общо над 500 килограма.
За последните две акции по събиране на капачки в национален мащаб са събрани над 140 000 килограма – отчитат инициаторите Мартина Йорданова и Лазар Радков. Средствата от тях отново ще бъдат дарени за медицинска апаратура на болници в нужда.
От 2017 година до момента са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения. Подпомогнати са 35 болници – предимно с нови кувьози за родилните отделения.
Снимки: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: