Работа като социален асистент – първи стъпки в немската кухня

31.07.2020 11:50

 

Работата като социален асистент се характеризира с най-различни дейности, които са в помощ на човек, намиращ се в невъзможност да се справя сам в домашна среда или в риск от изпадане в социална изолация. Тази професия е особено разпространена в Западна Европа и най-вече в Германия, където грижата за хора в нужда е сред основните приоритети на държавата. Стотици наши сънародници заминават всяка година в търсене на по-добри професионални перспективи отвъд граница. Много от тях отпътуват към немскоговорящата страна именно за да започнат работа като социален асистент. Добрите условия и справедливото възнаграждение са само част от нещата, които са притегателна сила за всеки българин.

Готвенето – неизменна част от работата като социален асистент

Една от основните дейности при работата като социален асистент е помощта в домакинството. Затова днес ще обърнем внимание на немската кухня и ще ви дадем няколко основни съвета и напътствия, с които доста по-бързо ще се впишете в атмосферата на страната. Защото за да отговорите на очакванията на вашия пациент, вие трябва да знаете какво точно очаква той:

  • Доминиращо място в немската кухня заемат картофите, месото (кюфтета, шницели и др.) и зеленчуците. Колбасите са изключително популярни и в повечето провинции в Германия те могат да бъдат консумирани по всяко време на деня. Предлагат се както самостоятелно, така и с гарнитура – разпитайте вашия пациент или неговите близки как ги предпочита и се придържайте към това;
  • Освен на месото, германците са големи почитатели и на тестените изделия, като основната съставка, която допринася за специфичния вкус на немския хляб, е ръженото брашно;
  • Германците са всепризнати сладкари, които отделят особено внимание на тортите и сладкишите. Но това не е случайно – те готвят “от сърце” и превръщат всяко ястие в шедьовър.

Ако диетата на вашия пациент ви поставя определени ограничения, то развихрете въображението си и модифицирайте някои от традиционните немски рецепти, така че те да са подходящи за него. Работата като социален асистент е мисия, за която екипът на Promedica24 ви гарантира сигурност и подкрепа не само до вашето изпращане в Германия, но и по време на престоя ви там. Доверете се на професионалисти, които ще се превърнат във ваши приятели!

Снимка: http://conaz.com.br/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: