Производството на Випуск 2020 „Добруджански“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще се състои днес

31.07.2020 7:46

На летище Долна Митрополия днес ще се състои производството на ВИПУСК 2020 „Добруджански” на ВВВУ „Георги Бенковски”,информират от Пресцентъра на Училището. В тържествения акт участие ще вземат министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Заедно с  тях командирът на ВВС  генерал-майор Цанко Стойков  и началникът на Училището  бригаден генерал Юлиян Радойски ще връчат на  випускниците лейтенантските и сержантски пагони, дипломите  за висше образование и удостоверението за завършен Професионален сержантски колеж. Авиоинженерите  ще получат и новия нагръден знак на ВВВУ „Георги Бенковски”.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще награди отличника на випуска лейтенант Владимир Тасков и първенците по специализации с парични и предметни награди и книга с историческа тематика.

Всички випускници ще получат  лично от писателката Галина Златарева „ Медальонът „ – исторически роман за интересната личност на патрона на авиационното училище – Георги Бенковски.

Община Долна Митрополия чрез кмета Поля Цоновска ще връчи Академичната награда „12 април” на лейтенант Милен Симеонов.

В началото на ритуала ще бъдат прочетени откъси от заповедта на командира на Трета отделна армия относно навлизане на частите и съединенията в Южна Добруджа, както и лични поверителни писма относно организиране и участие на смесения орляк в операцията по навлизане в Южна Добруджа. В ролята на командир на пехотна дружина  се превъплъщава мл.сержант Камен  Димитров., а като командир на армейски въздушен орляк ,пилотът  сержант Александър Недялков. Знамето на 46-ти  Добрички полк /реплика , предоставена от добричкия клуб „ Традиция „/ е поверено на сержант Денис Маринов.

С авиационен поздрав от българските ВВС в състав: два PC-9M “Pilatus”, два L-39ZA “Albatros” от в.ф. 52090 – Долна Митрополия  и  МиГ-29 от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево  завършва ритуала по производство на първия випуск на възроденото ВВВУ „ Георги Бенковски „.

На церемонията днес от 10 часа се очакват много гости, които ще могат да разгледат и наземен показ на авиационна техника.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: