Военни от Белене участват в сбор по водолазна подготовка

31.07.2020 12:58
От 27 юли до 7 август във военно формирование 54950 – Бургас се провежда сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски.
В сбора вземат участие военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва механизирана бригада – Карлово.
Ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Димитър Маринов, а на водолазните спускания – старши сержант Георги Начев от 55-ти ип – Белене.
В хода на занятията военнослужещите отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните формирования, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на инструктор-водолаз.
В края на лагерния сбор, пред водолазно-квалификационна комисия от Военноморските сили, военнослужещите ще преминат изпит в открито море за потвърждаване на квалификацията и придобиване на класна специалност, допускане до ръководство на водолазни спускания, спускания до 20 м. и медицинско осигуряване.
Информация и снимки: Сухопътни войски, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: